Aktiviteter Bakkelistua / Dønna

Jeg har laget en fyldig perm til leiligheten som beskriver Dønnas kulturhistoriske skatter. I tilleg finnes utfyllende aktivitetstilbud, nedenfor noen utdrag.

Innlandsfiske Dønna:

Dønna har 15 fiskevann hvor man kan fiske med stang etter ørret, i noen av vannene kan man også fiske etter røye og sei. Det kan også drives isfiske, men dette er veldig avhengig av istykkelsen. Det er kun i 4 av vannene det er nødvendig med fiskekort. Det forefinnes et detaljert kart med plassering av vannene med grunneier og telefonnummer.


Havfiske:

Dønna har en flott skjærgård og rikholdige fiskemuligheter. Man trenger ikke å dra langt ut med båt for å nå gode fiskeplasser. I permen finnes det anbefalinger på gode fiske- plasser i nærheten, Jeg leier ut en Alufish 14.fot med 4 hk Evinrude motor, flytevester og fiskeutstyr.


Båtturer:

Båttur/fisketur med en større fiskebåt og større kombinerte tur- og fiskebåter.


Chartertur med RIB:

Chartertur med RIB, en hurtiggående båt med 220 hk. dieselmotor, som gjør 45 knops fart til øyene Åsvær, Skipåsvær og Samsundvær. Eventuelt med kombinasjon av noen dager overnatting på Åsvær Losstasjon. Nærmere presentasjon i permen.


Kanoturer:

Kanotur i vår idylliske skjærgård. Det er mulighet for leie av kano både på Åker og på Bjørn.


Seilbåttur m/ 37,5 fot Bavaria havseiler:

- meget stødig, lettseilt og romslig båt m/ 3 doble kabiner
- kan leies med og uten skipper.
- Strategisk utgangspunkt for fine dagsetapper mellom øyene Dønna, Herøy, Alstahaug, Lovund, Træna og Myken.


Båttur m/ hurtigbåt Dønna – Lovund:

Båttur m/ hurtigbåt Dønna – Lovund med opphold på Lovund i 3,5 timer (Søndager – kun sommer.


LUNDKOMMERDAG:

Hvert år 14. april kommer Lundefuglen, en Sjøpapagøye fra de ytre havområdene til sine nisteplassene i steinurene på Lovundfjellet. Her er det snakk om innrykk av store mengder fugler. På Lovund nister hvert år opptil 75 000 par. Til denne dagen legges det opp til arrangerte båtturer med flere hurtigbåter. Lundefuglene starter hekkingen i midten av mai, sitter så 40 dager på eggene og mater ungene sine i 40 dager etterpå før de trekker ut til havs igjen.


Rundreise m/ hurtigbåter:

Rundreise m/ hurtigbåter fra Solfjellsjøen på Dønna – Lovund – Træna, opphold på Lovund i 2,5 timer, så videre med hurtigbåt Lovund – Træna, med opphold på Træna i 5 timer. Der kan man ta en tur med lokal båt til Sanna ( kirkeheller ). Så tilbake med hurtigbåt til Onøy hvor man skifter til Nordlandsekspressen som går tilbake til Bjørn på Dønna. (Fredager, sommer).


Chartertur på Helgelandskysten:

Chartertur på Helgelandskysten med M/S Gamle Helgeland, en klassisk lokalbåt fra 1954 med vernestatus. Båten kan leies for korte og lengre turer.


Fugleliv:

Dønna har store våtmarkområder og et stort fuglereservat med et rikt fugleliv.


Badestrender:

Det finnes mange muligheter for bading i de tallrike innsjøene og i havet, vi har blant annet Breivika, Nordens riviera, en flott badestrand ved foten av Dønnamannen.


Sykkel / sykkelturer:

Dønna er velegnet til sykling. Med unntak av området rundt Bjørnsfjellet er terrenget stort sett flat og velegnet for småturer eller dagsturer med sykkel. ( turforslag med eller uten besøk til de forskjellige kulturhistoriske stedene ). Også naboøya Løkta er verdt en dagstur. Dessuten er hele Helgeland kjent for sine flotte sykkelopplevelser.

Jeg har en sykkelvennlig bedrift og leier ut sykler, har også verktøy og sykkelreperaturutstyr.


Turer / fjellturer:

Turforslag med mer inngående beskrivelser av fjellturer opp til Dønnamann (858 m) og De Syv Søstre med Botnkrona (1072 m), Grytfoten (1010 m), Skjæringen (1037 m), Tvillingene (945 m og 980 m), Kvasstinden (1010 m) og Breitind (910 m). Det er også mulig med guidete fjellturer i samarbeid med fjellvandte førere fra Alstahaug og omegn turistforening.


Barnevennlig:

Har også sprinkelseng og sandkasse med leker, forskjellige barnespell og familiespell for lek både inne og ute.


Keramikkverksted:

I Skaga har vi en keramikkverksted med et bredt tilbudt, som er åpent om sommeren.


Lysstøperiet i Leirfjord:

Lysstøperiet i Leirfjord med et flott utvalg er verdt en tur.


Bowling:

Det finnes en bowlinghall med 8 baner i Sandnessjøen ca 700 m fra fergeleie åpningstider hver dag og opplisting av de forskjellige tilbud og priser finner du i permen.


Golf:

Ved Breimo Gård like utfør Sandnessjøen ligger en 6-hulls golfbane som er god- kjent av Norges Golfforbund. Banen er åpent fra midten av april og ut oktober. Golf- utstyr kan lånes.


Elgsafari , Hundekjøring og Kløvtur med Hund i Leirfjord:

- Elgsafari er tilbud som finnes hele året,
- Hundekjøring med slede er spesielle tilbud om vinteren og våren og
- Kløvturer med hund er forbehold fra vår til høst.

Nærmere informasjon finner du i permen


Lyst på en tur i stampen?:

Jeg har en Stamp med vedfyring for 6 personer. Unn deg denne fantastiske opplevelsen som garantert blir en nytelse både på sommerkvelder/netter men også og muligens enda mer på høsten, vinteren og våren. Å sitte i godt selskap i varmt vann under en skyfri stjernehimmel evt. med Nordlys eller i snøvær ( ha på lue ) må man bare ha prøvd.

Kombiner dette gjerne med en tur i badstuen.


Eller book en komplett SPA / Wellness- pakke:

Jeg samarbeider med 2 damer fra Salong Afrodite som kan komme til Bakkelistua ved bestilling. Velg blant deres tilbud.

- Rygg / nakkemassasje
- Ansiktsmassasje / med og uten rynkebehandling
- Helkroppsmassasje
- Fot / leggmassasje
- Koreansk handakupunktur
- Fotpleie
- Utrensing med Detox Bio Energiser
- Bowentherapi
- Reconnection Healing
- Dr Bachs Blomstermedisin
- Napping og farging av øyebryn
- Ørelys / Ørerens


I kombinasjon med bruk av badstuen og stampen og eventuelt med turer ut i marka, på havet eller i fjellet? Frister dette? Dette er også mulig for større grupper. Da kan jeg også formidle overnatting for noen flere i overnattingsbedrifter i nærheten.


Overnatting